пʼятниця, 30 серпня 2019 р.

«Сподіватися завжди краще, аніж впадати у відчай»


З нагоди 270-річчя від дня народження Йоганна Вольфганга Гете (1749-1832), німецького поета та мислителя, в Благодатнівській сільській бібліотеці-філії для користувачів презентовано тематичну полицю «Сподіватися завжди краще, аніж впадати у відчай». Геніальний літератор Й.В.Гете залишив величезну спадщину у вигляді безлічі віршів, балад, п’єс, романів, наукових робіт в сфері анатомії, геології, мінералогії, фізики.
Й.В.Гете вважається засновником сучасної німецької літератури, лідер романтичного руху «Буря і натиск». У галузі ботаніки вважається засновником порівняльної морфології рослин. Його роботи включають в себе епічні та ліричні вірші, написані в різних стилях; прозу та віршові драми; мемуари; автобіографію; літературну та естетичну критику; трактати з ботаніки, анатомії; чотири романи. Крім того, відомі численні літературні та наукові фрагменти, більш ніж 10000 листів і близько 3000 малюнків.
Завітайте до бібліотеки та познайомтеся з життєвим і творчим шляхом Й.В.Гете. Ви відкриєте для себе багато несподіванок.




Немає коментарів:

Дописати коментар