четвер, 23 травня 2019 р.

«Мистецька спадщина європейських країн»


Для постійних відвідувачів Інтернет-центру, з метою змістовного проведення їх вільного часу після занять та популяризації культури, звичаїв і традицій народів країн Європи, працівники Широківської публічної бібліотеки підготували музейний вікенд «Мистецька спадщина європейських країн».
Слухаючи розповідь бібліотекаря, присутні мандрували резиденцією французьких королів – Лувром, музей якого налічує понад 400 тисяч експонатів, зібраних з усього світу; найбільшим художньо і культурно-історичним музеєм всього світу – Ермітажем, який володіє більш ніж трьома мільйонами творів мистецтва і пам'ятками світової культури; милувалися Сікстинською капелою та іншими експонатами Ватиканського музею – одного з найбільших музеїв світу та скарбами Британського музею – найстарішого музею світу. Неперевершеною та цікавою була мандрівка по музеях під відкритим небом: білоруським музейним комплексом – Дудутки  та музеєм Пирогово під Києвом.
Музейний вікенд закінчився мандрівкою по незвичайних музеях України: сала та пива у Львові, гуцульської магії в селищі Верховина Івано-Франківської області, українського весілля на Полтавщині та іншими невеликими, але цікавими своїми експонатами, музеями.





Немає коментарів:

Дописати коментар