четвер, 25 квітня 2019 р.

В рамках акції "Привітай ветерана"


Війна! Це дуже страшне слово. І дуже страшно, що ми сьогодні досить часто зустрічаємося з ним. А ще страшніше, коли люди гинуть, захищаючи свою Батьківщину. Як от зараз… Або як в роки Другої Світової війни.
Війна 1941-1945 років забрала багато життів наших українців, принесла багато горя і страждання. Воювали всі – від малого до великого. У війні гинули мирні жителі сіл, міст. Вороги не жаліли нікого: ні дітей, ні жінок, ні старих.  
І сьогодні ми з великою скорботою і гордістю згадуємо всіх тих, хто захищав нашу країну. Ми пишаємося тими, хто, ціною свого життя, відвойовував для прийдешніх поколінь мирне небо над головою.  Ми схиляємося в довічній журбі та повазі перед тими, хто добре знав, що не можна відступати, що треба боротися за свободу і живими повернутися додому.
На цей час їх – ветеранів війни – залишилися лише одиниці: тих, хто бачив війну своїми очима; тих, хто відчув на собі порох, кров і страх; тих, хто вижив у тому пеклі.
День Перемоги – це їхнє Свято! І це Свято всіх нас!
Працівники Широківської публічної бібліотеки долучилися до акції «Привітай ветерана» і у ці передсвяткові дні здійснили десант до учасника бойових дій, ветерана Другої Світової війни, широчанина Леонтія Никаноровича Карпиша. Це було сердечне спілкування з дуже цікавою людиною, справжнім патріотом і героєм. Спілкування таке потрібне як нашим ветеранам «з оголеними нервами і душею», так і нам – бібліотекарям, які зможуть донести всю правду тих страшних подій, почуту з вуст учасників та очевидців, до майбутніх поколінь дітей та молоді.
Здоров'я ВАМ, солдати Перемоги, та МИРУ всім нам!








Немає коментарів:

Дописати коментар