середа, 27 березня 2019 р.

«Твої люди, Широківщино»


Без слів не можна вірша написати,
Без нот не можна музики заграти,
А у художника є мова –
Це мова фарб, це гамма різнокольорова…
         А сьогодні було все: і вірші, і пісні, і різнокольорова гамма творчого художнього світу. І переповнений читальний зал книгозбірні засвідчив те, що бібліотечний проект «Твої люди, Широківщино» набуває популярності серед громади і продовжує знайомити широчан та гостей селища з новими іменами наших талановитих земляків.
27 березня всі бажаючі зібралися в бібліотеці на презентацію виставки художніх полотен широчанина, талановитого художника, гарної людини Валентина Федосійовича Чугуя.
Відображення на картині – це шматочок внутрішнього світу живописця. Художники діляться своїми думками, шукають споріднені душі. Деякі картини залишаються непоміченими, а інші – стають шедеврами. А у Валентина Федосійовича що не картина – то справжній витвір мистецтва, шалений вибух емоцій. Світлі фарби, оптимістичні сюжетні лінії, точна передача настрою і думки автора (якщо мова йде про репродукції картин відомих художників), з любов’ю виплекані полотна, що передають красу нашого рідного краю. Все це представив наш земляк на розгляд багаточисельної аудиторії.
Також сьогодні Валентин Федосійович розкрив ще одну талановиту грань своєї особистості. Він майстерно декламує вірші та уривки з творів відомих російських та українських авторів, як класиків, так і сучасників. Дуже любить творчість Лермонтова, Шевченка, Котляревського, уривками з творів яких насолодилися присутні під час зустрічі. А разом з Миколою Добровольським порадували зібрання також і пісенним дуетом.
За все своє життя Валентин Чугуй здобув не одну професію, проте душа завжди належала мистецтву. Тож, бажаємо нашому землякові не зупинятися на досягнутому, подальшого натхнення та творчих здобутків, щоб ще неодноразово радувати громаду такими чудовими шедеврами. А для всіх охочих доторкнутися до мистецького світу Валентина Федосійовича повідомляємо, що виставка його картин «Магія живопису» буде діяти до 20 травня. Ласкаво просимо до бібліотеки!!!













Немає коментарів:

Дописати коментар