четвер, 21 березня 2019 р.

"За покликом душі"


Сьогодні члени клубу «За покликом душі» зібралися в Широківській публічній бібліотеці на своє перше в цьому році засідання «Мелодія весни – мелодія кохання». Рандеву з місцевими поетами співпало в часі зі святом – Міжнародним днем поезії, яке, за рішенням ЮНЕСКО, відзначають з 1999 року саме 21 березня. Цей день повинен дати можливість ширше заявити про себе невеликим видавництвам, чиїми зусиллями, в основному, доходить до читачів творчість сучасних поетів, та літературним клубам, що відроджують одвічну традицію живого поетичного слова.
Разом з членами клубу Іриною Гончаренко, Лідією Гічонок, Тетяною Чебаненко, Валентиною Стояновою, Оленою Тараненко під гаслом «Майстерність пера – майстерність серця» відроджувала поезію спеціаліст сектору культури, туризму та спорту Тетяна Карамушка. Тетяна Олександрівна не випадково завітала на засідання клубу – з собою вона принесла дуже гарну новину стосовно збірника поезій місцевих авторів «Землі Широківської срібні передзвони». Книга повністю готова до друку, є домовленість з дніпропетровським видавництвом «Арбуз», тож чекаємо на старт від Широківського селищного голови Олександра Кокула.
На цій позитивній піднесеній ноті продовжилося спілкування присутніх гостей за чашечкою запашного чаю.
Поет – людина незвичайна, не зрозуміла для інших, а поетеса – і поготів. Чутлива, тонка, ранима, вона літає у хмарах і, можливо, чує голоси янголів. Саме такими є наші Широківські поети та поетеси. І ми бажаємо їм подальших творчих досягнень та нових звершень. 

















Немає коментарів:

Дописати коментар