четвер, 28 лютого 2019 р.

«Не здолати Україну»


До 75-річчя визволення села Благодатне та Дніпропетровщини від нацистських окупантів в роки Другої Світової війни в Благодатнівській сільській бібліотеці-філії проведено день патріотичної поезії «Не здолати Україну». Учасники заходу, учні Благодатнівської школи віршами висловлювали свою любов до України, до рідної землі, села. Щирими оплесками зустріли виступ жительки села Станіслави Вікентіївни Гідревич, яка прочитала присутнім дуже багато віршів, що їх вона знала ще з юності: про війну, про партизан, героїзм радянських людей за часів війни. Це було вражаюче – зустріч поезії двох поколінь!
Завідувач бібліотеки презентувала присутнім книжкову виставку «Свято, що об’єднує покоління».
Друга частина заходу мітинг-реквієм «Тих днів у пам’яті не стерти і сьогодні» пройшла біля братської могили в селі Благодатне. Голова ради ветеранів Станіслав Данилович Шишка розповів присутнім про бойові дії, які проходили в лютому 1944 року в селах Кравці та Подидар; про наших земляків, учасників бойових дій та односельців, які загинули на фронтах Другої Світової, а наостанок побажав всім миру і злагоди.
Присутні на заході учні школи та односельці поклали квіти до братської могили та вшанували пам'ять героїв хвилиною мовчання.














Немає коментарів:

Дописати коментар