четвер, 21 лютого 2019 р.

«Горіли і шини… І душі…»


«Герої не вмирали – йшли у вічність,
                                                                     Все більше янголів на варті снів.
                                                                     І плине кача, і в лампадках свічі
                                                                     Знов плачуть-тануть в пам’ять про синів»
            Історія будь-якого народу містить періоди, дати, які є вирішальними і доленосними для країни та її народу. Такою подією була Революція Гідності, яка змінила Україну. Саме завдяки Майдану наша держава довела всьому світові гідність, мужність і тверду волю українців до справедливості.
До Дня пам'яті її Героїв, Небесної Сотні, бібліотекарі Широківської публічної бібліотеки спільно з бібліотекарем філії МЦППВ для учнів закладу підготували літературно-музичний вечір «Горіли і шини… І душі…».  Разом з юнаками та дівчатами загиблих вшановували секретар Широківської селищної ради Алла Краснова, викладачі філії та фахівці книгозбірні.     
У морозні дні 2013-2014 року в центрі Києва, на Майдані й вулицях Грушевського та Інститутській, від напруги закипала в жилах кров, коли в ім’я віри і правди один за одним падали від куль майданівці, аби прорости в наших серцях червоними квітами пам’яті. У період з 18 по 20 лютого 2014 року тут загинуло близько ста осіб, кілька десятків зникли безвісти, більше тисячі дістали поранення, а сотні – заарештовані та піддані тортурам.
Під час заходу звучали вірші, пісні про Героїв Небесної Сотні, демонструвалися відеоматеріали з Майдану. Увазі присутніх також було запропоновано  ознайомитися з матеріалами книжково-ілюстративної виставки «Були ми там, куди нас кликав час», де представлені як документальні матеріали про Майдан і майданівців, так і художні твори українських письменників.
Минуло п’ять років з дня тих кривавих подій. Сьогодні Герої Небесної Сотні спостерігають за нами. Тож, живімо гідно і пам’ятаймо їхні геройські вчинки і доводьмо не словами, а діями, що ми українці, і ми – варті кращого.







Немає коментарів:

Дописати коментар