понеділок, 28 січня 2019 р.

«Твої люди, Широківщино»


Хтось творить красу словом, хтось – звуком, а хтось – кольорами. Радість, яку дають нам картини – це радість участі разом з художником в тому процесі пізнання світу, який ми називаємо мистецтвом. Своїми роботами майстри пензля передають душевні переживання, красу і недоліки навколишнього світу, намагаються донести до людей свої ідеї та показати світ прекрасного.
Художники і наше селище Широке – ці два явища невід’ємні. Наш рідний край продовжує відкривати імена талановитих земляків. В рамках бібліотечного проекту «Твої люди, Широківщино» сьогодні в читальній залі Широківської публічної бібліотеки відбулася презентація виставки картин лікаря за професією, а художника за покликом душі, Броніслава Івановича Поліщука «Магія живопису». Також на виставці були презентовані й роботи сина Броніслава Івановича – професійного художника та іконописця Олександра.
На зустріч з митцями до книгозбірні завітали колеги Броніслава Поліщука по роботі та по творчості, друзі, знайомі, поціновувачі прекрасного. Стисла біографія від ведучої заходу дала перше уявлення про життєвий та творчий шлях наших талановитих гостей. А далі запитання від присутніх допомогли глибше розкрити та зрозуміти багатогранність творчої натури Броніслава Івановича та Олександра Броніславовича.
Художник – людина творча, і йому весь час потрібно творити, писати. Але найбільшим апофеозом творчості є, звичайно, персональна виставка. Це виплекана душею збірка робіт, і важливо як її оцінить суспільство. І ще важливо побачити ці роботи разом. Бо коли вони в майстерні – їх не видно. А так у виставковому залі є певна експозиція, і тоді відчувається якась неповторна енергетика, якесь славне призначення тої виставки.
Виставка картин митців родини Поліщуків буде функціонувати в бібліотеці до кінця лютого. Тож, запрошуємо усіх бажаючих відвідати книгозбірню і ознайомитися з творчістю художників. А нам сьогодні ще хочеться побажати Броніславу Івановичу та його родині миру і добра, злагоди і благополуччя, натхнення і успіхів у подальшій творчій праці. Ми, поціновувачі прекрасного, завжди будемо вболівати за наших талановитих односельців і тішитися з того, що поряд з нами живуть люди, які прославляють нашу Широківщину і якими ми, по праву, пишаємося!
















Немає коментарів:

Дописати коментар