пʼятниця, 21 грудня 2018 р.

«Незабутній «Маестро»»


        Леонід Биков… Одна тільки згадка цього прізвища викликає посмішку, а в уяві постає образ капітана Титаренко із кінофільму «В бій ідуть тільки старі», кумедного Максима Перепелиці (після виходу фільму «Максим Перепелиця» Бикова так і називали «Максим») та ще з десяток образів, які так майстерно зіграв Л.Биков.
Він був улюбленцем мільйонів. Його акторська гра надовго залишається в серцях звичайних глядачів, навіть, сьогодні – у 21-му столітті, – коли є нескінченно далекими часи, показані в картинах, і самого Бикова давно немає в живих. Фрази з ролей актора стали крилатими, а нові покоління все так же виростають на фільмах за участю Леоніда Федоровича.
     До 90-річчя від дня народження  актора, режисера і автора сценаріїв, заслуженого артиста УРСР та РРФСР, народного  артиста УРСР Леоніда Бикова фахівці Широківської публічної бібліотеки для учнів філії МЦППВ підготували кіновечір «Незабутній «Маестро»». Молодь із захопленням переглянула уривки із фільмів за участю Л.Бикова: «Максим Перепелиця», «Доля Марини», «Альошчина любов», «Ати-бати йшли солдати», «В бій ідуть тільки старі», «Зайчик», ознайомилася з матеріалами фотовиставки «Загадка закоханого в небо».
«Будемо жити» – повторював Леонід Биков на екрані і в житті. Життєва і творча стежки були до нього надто жорстокими, але Биков вистояв і назавжди закарбував своє ім’я в нашому мистецтві.





Немає коментарів:

Дописати коментар