вівторок, 6 листопада 2018 р.

«Якого кольору слова?»


«Спочатку було Слово
Крізь темряву й хаос.
Воно, як вічне диво,
Над світом піднялось»
            Кожна епоха подарувала людству нові винаходи і відкриття, але найбільшим винаходом людства було письмо. Напередодні дня української писемності й мови, яке ми відзначаємо 9 листопада, в читальній залі Широківської публічної бібліотеки відбулася презентація виставки вікторини «Якого кольору слова?».
            Що таке «морфологія»? Який словник допоможе правильно написати слово, а який розтлумачить його значення?  Що вивчає «лексикологія»? Скільки букв в українському алфавіті? Ці та інші питання пропонували бібліотекарі знавцям української мови, адже мова — це велике національне надбання, коштовний скарб, мрії і сподівання мільйонів людей, об'єднаних в єдине ціле — народ.
            Відомий український письменник XIX століття Панас Мирний писав: «Найбільше і найдорожче добро кожного народу — це його мова, ота жива схованка людського духу, його багата скарбниця, в яку народ складає і своє давнє життя, і свої сподівання, роздуми, досвід, почування».
            Завітайте до Широківської публічної бібліотеки та ознайомтесь з матеріалами виставки, які не тільки розширять ваші знання з української мови, а й допоможуть їх перевірити.




Немає коментарів:

Дописати коментар