понеділок, 19 березня 2018 р.

«Кіно вихідного дня»



В рамках акції «Кіно вихідного дня» в Інтернет-центрі Широківської публічної бібліотеки демонструвався історичний художній фільм «Спартак». Дія фільму розгортається в далекому 72 році до Різдва Христового. Величезна і могутня Римська Імперія править практично всім античним світом, тримаючи своїх підданих в постійному страху, не даючи навіть найменшої надії на свободу і незалежність. Кожна нова захоплена країна стає для римлян черговим джерелом рабів, серед яких опиняється і головний герой фільму – Спартак.
Ще, будучи зовсім дитиною, він потрапляє в рабство, і протягом довгих років піддається катуванням і приниженням. Однак це не зломило Спартака, а тільки зробило його сильнішим, загартувавши характер немов сталь. Ніхто навіть уявити собі не міг, що простий раб стане справжнім вождем, який дасть надію на свободу всіх пригноблених, і кине виклик всій Римській Імперії.
Багато письменників та драматургів зверталися до цього історичного героя, присвячуючи йому драми, трагедії та романи Але найвідомішим романом є твір Р.Джованьйолі, презентація якого і відбулася після перегляду фільму.


.

Немає коментарів:

Дописати коментар