вівторок, 13 червня 2017 р.

«Бібліотека сьогодні: нові можливості, новий стандарт обслуговування»



Публічна бібліотека сьогодні – це культурний центр, що забезпечує інформаційні потреби  користувачів, надає можливість міжособистісного спілкування практично всім жителям зони обслуговування, організовує їхнє культурне дозвілля. Вона повинна враховувати інтереси кожного представника місцевої громади, поступово стаючи необхідною складовою інфраструктури регіону. Бібліотека не може існувати, якщо в ній не зацікавлене населення і якщо воно не готове її підтримати.
А як саме довести свою значимість суспільству і як стати дійсно осередком місцевої громади, центром її інформаційного, культурного, пізнавального, розважального життя завідувачі сільськими бібліотеками Широківщини розбирали під час майстер-класу «Бібліотека сьогодні: нові можливості, новий стандарт обслуговування», який проходив 13 червня на базі РКЗ «Широківська районна бібліотека».
Цього дня для бібліотекарів працівники районної книгозбірні підготували консультації «Традиції та інновації в діяльності публічних бібліотек: грані взаємодії» та «Сучасний формат публічної бібліотеки: простір для читання, спілкування, творчості», а також уривок показового масового заходу – засідання краєзнавчого клубу «За покликом душі»: літературні знайомства з поетами Широківщини «Поетичні обрії земляків». Під час заходу присутні мали змогу ознайомитися з неповторно-ліричним поетичним світом широківської поетеси Ірини Гончаренко, послухати вірші у її виконанні, поспілкуватися з нею, а також переглянути декілька відео, створених на основі віршів Ірини Олександрівни, які поклав на музику композитор з м.Бориспіль Микола Шевченко.
Змістовною та грунтовною стала профдискусія «Бібліотека у новому вимірі: професійні цінності та інновації», взявши участь у якій кожен з присутніх мав змогу висловити свої враження від проведеного майстер-класу, поділитися власним досвідом роботи, перейняти інноваційний досвід колег і просто поспілкуватися.
Досить насиченим  став цей день для працівників книгозбірень нашого району. Приємні зустрічі, цікаве спілкування, гарні враження та незабутні емоції додають сил і наснаги на реалізацію подальшої хвилі інноваційної бібліотечної роботи. 









Немає коментарів:

Дописати коментар