вівторок, 28 лютого 2017 р.

"За покликом душі"

«Пройшла війна стежками долі» – саме під такою назвою у стінах Широківської районної бібліотеки відбувся вечір-зустріч з відомим місцевим журналістом, краєзнавцем Олександром Козленком. Проведений він був у рамках засідання краєзнавчого клубу «За покликом душі…» і приурочений 73-й річниці визволення Широківщини від нацистських окупантів.
На заході були присутні учні Міжрегіонального центру професійної перепідготовки звільнених у запас військовослужбовців (філіалу в селищі Широке), а також усі ті, хто любить історію ріднокраю та цікавиться нею.
Завідувач краєзнавчим сектором представила присутнім запрошеного гостя та коротко ознайомила учасників заходу з його біографією та творчістю.
Сам же Олександр Миколайович більш детально зупинився на історії Широківського краю років Другої Світової війни, ознайомив присутніх із деякими цікавими і маловідомими історичними фактами стосовно визволення Широківщини від нацистських окупантів, розповів про деякі сторінки із життя тих людей, які кували перемогу на фронті і в тилу. Усі його розповіді не вигадані, а почерпнуті безпосередньо від свідків тих страшних і вікопомних подій. Майже усі ці спогади були надруковані у книзі «Гіркий полин війни», упорядкованій Олександром Козленком, і в його книзі «Окраса рідної землі». Чимало матеріалів на згадану тематику Олександр Миколайович публікував у різних друкованих періодичних виданнях, зокрема – на шпальтах газети «Вісник».
Також під час заходу було презентовано виставку книг та друкованих періодичних видань «Сколихнулась пам’ять тихою сльозою», яка і знайомила присутніх з творчістю автора.







Немає коментарів:

Дописати коментар