вівторок, 18 жовтня 2016 р.

До Дня захисника України

День захисника України – свято, що відзначається в Україні 14 жовтня у день Покрови Пресвятої Богородиці водночас з Днем Українського козацтва. З 2015 року є державним святом.

На виконання постанови Президента України з метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності і територіальної цілісності України, військових традицій і звитяг Українського народу, сприяння дальшому зміцненню патріотичного духу у суспільстві та на підтримку ініціативи громадськості завідувач Розилюксембурзькою СБ підготувала для громади ряд заходів.

13 жовтня зранку у бібліотеці відбулася презентація книжкової виставки «Та ідуть через віки у безсмертя козаки»,  яка знайомила користувачів книгозбірні з історичним минулим нашого рідного краю.
Трохи пізніше завідувач бібліотекою завітала до учнів середнього шкільного віку Калинівської СЗОШ і провела урок мужності «Хоробрі серця». Під час заходу учні прослухали цікаву розповідь про історію воєнних часів нашого минулого та розповідь-історію, учасниками якої є ми зараз. Учень 7 класу Шворак В’ячеслав продекламував вірш «Зона АТО», який написав учасник АТО Базар Володимир Ярославович. А на закінчення уроку всі разом виконали пісню «Молитва за Україну».
А о 13.00 годині всі дружно перемістилися у спортивну залу школи, де пройшла Всеукраїнська дитячо-юнацька військово-патріотична гра «Сокіл-Джура». 94 козаки боролися за звання найспритніших та найрозумніших джур. Кожній з 11 команд (роїв) необхідно було пройти випробування в змаганнях та конкурсах.


15 жовтня В рамках соціокультурної акції «Хай буде мир над Україною» Розилюксембурзькою сільською бібліотекою учням Калинівської СЗОШ було презентовано виставку малюнків «Ми за мир!», проведено виховну годину «Україна єдина!» та майстер-клас «Голуб миру над Україною».










Немає коментарів:

Дописати коментар