вівторок, 27 вересня 2016 р.

«Богдан Ступка: королі, гетьмани, генерали…»

Одні називали його «генієм», другі – «великим», а він віджартовувався: «1 метр 78 сантиметрів». Він зіграв безліч чудових ролей, у його фільмографії є картини найрізноманітніших жанрів, він близький всім і кожному. Ще за життя цього видатного майстра визнали національним героєм України, він став символом своєї країни, а тому навіть після смерті пам'ять про нього жива в серцях мільйонів людей.
До 75-річчя з дня народження великого українського актора  Богдана Ступки працівники Широківської районної бібліотеки провели  кіновечір  «Богдан Ступка: королі, гетьмани, генерали…». Учні третього курсу МЦППВ, які були присутні на заході, не тільки познайомилися з життям та творчістю Богдана Сильвестровича, а й переглянули  документальний фільм «Остання легенда», присвячений пам`яті актора, уривки з фільмів, в яких знімався Ступка: «Платон Ангел», «Огни притона», «Дом», «Тарас Бульба», «Свои», «Огнем и мечем».
«Творчість – це самотність бігуна на довгій дистанції», – любив повторювати Богдан Сильвестрович. Він і сам був одиноким бігуном в українському художньому просторі. Глядачі захоплюються і захоплюватимуться його Миколою Задорожним, Річардом III, Королем Ліром, царем Едіпом, Зигмундом Фрейдом, Фаустом і Мефістофелем, Тарасом Бульбою і, звісно, найколоритнішим – Тев'є-молочником.
Наприкінці заходу присутня молодь мала змогу ознайомитися з матеріалами книжкової виставки «Перед дверима безсмертя».

Шекспір сказав: «Світ – театр і ми всі в ньому актори». Сковорода ще доповнив: «І кожен грає ту роль, на яку його поставили». «Я думаю – це правильно.», – доповнив Богдан Ступка.




Немає коментарів:

Дописати коментар