понеділок, 8 лютого 2016 р.

Покликання – бібліотекар!!!

Книги оточують людину з самого раннього дитинства. Спочатку це книжки-картинки, потім – веселі вірші, жарти, а потім і дитячі журнали. Іноді це розповіді, історії, які матуся чи бабуся перед сном читають дитині, а часом – захоплююча подорож у чарівний світ казки. І завжди за цим стоїть розумна, добра, світла книга, спогади про яку людина пронесе через своє життя: поряд із книжковими картинками в її пам'яті постійно будуть виникати близькі серцю картинки дитинства, милі образи рідних людей.
Коли Ви переступаєте поріг школи, книги стають постійними супутниками Вашого життя. З року в рік, з класу в клас їх приходить все більше і більше. І, коли виявляється, що без якоїсь книги неможливо вивчити урок, написати твір, осмислити вчинки, свої і друзів, навчитися чогось дуже важливого, тут вже ніяк не обійтися без «книжкового дому» – БІБЛІОТЕКИ.
Але щоб відшукати в океані видань найголовніше, потрібні допомога і рекомендація бібліотекаря – Вашого друга і порадника.
Бібліотекар – найпрекрасніша професія на землі. І якщо в роботу вкладати душу, то можна дуже багато чого досягти. Бібліотечна професія знаходиться в тій точці людського буття, в якій повсякденно стикаються скупість і щедрість, минуле, сьогодення і майбутнє, світ книг і світ людей. Де одне переходить в інше, вимагаючи великих зусиль з дотримання міри і рівноваги.
Бібліотекар – це професія, однією з основних функцій якої є здійснення зв'язку часів як в історії людства, так і в історії самої науки. Відродження духовності, інтелігентності, моральності – ось головні завдання в роботі бібліотеки сьогодні. Бібліотека лікує душевні рани, допомагає впоратися з недугами, піднімає на вершини духу.
Щоб стати хорошим бібліотекарем, необхідно любити свою професію, читати книги, мати широкий кругозір, пізнання в самих різних областях. Але ці знання потрібно ще вміти використовувати в роботі, застосовувати на практиці, доносити їх до дітей, молоді, людей похилого віку, громади взагалі. Ось чому бібліотекар повинен бути і педагогом, допомагаючи всім увійти в світ знань, у світ прекрасного; і «лікарем» з незмінними рецептами бібліотерапії; і другом, і товаришем, і порадником…

Шановні абітурієнти! Якщо Ви бажаєте доторкнутися до світу мудрості і знань; готові приміряти до себе різноманітні грані бібліотечної професії; прагнете нести в громади світле та вічне, тоді ми пропонуємо Вам переглянути правила прийому на спеціальності «Бібліотечна справа» і «Діловодство» та умови навчання в Миколаївському коледжі культури і мистецтв.




Немає коментарів:

Дописати коментар