четвер, 4 лютого 2016 р.

Каталоги й картотеки - друзі це бібліотеки...

«Книги для мене необхідні, як хліб насущний», – говорив Т.Г.Шевченко.  Та сьогодні мало вміти і любити читати, треба ще вміти й обирати потрібну та цікаву літературу. У світі друкують  стільки книг, що перечитати їх неможливо, а от розгубитися при виборі книг досить просто.  За все життя людина у змозі прочитати від 1 до 8 тисяч книг, тому надзвичайно важливим є вміння правильно обирати книги і знаходити їх.
Але як не розгубитися серед безлічі високих стелажів, серед тисяч книг? В цьому нам допоможе довідково-бібліографічний апарат бібліотеки,  складовою частиною якого є каталоги та картотеки. Саме вони допомагають читачам вірно зорієнтуватися у бібліотечному фонді, а бібліотекарі завжди нададуть консультацію як з ними працювати та як серед тисячі карток швидко віднайти необхідну.
До послуг користувачів Широківської районної бібліотеки алфавітний каталог, з допомогою якого можна отримати інформацію про наявність у бібліотеці книг конкретного автора, та систематичний каталог, що розкриває фонд бібліотеки у визначеному логічному порядку.

Бібліотечні каталоги – це  путівник книжковим фондом бібліотеки. Звертайтеся до них і ви досить швидко знайдете ту книгу, яка Вам потрібна.


Немає коментарів:

Дописати коментар