четвер, 29 жовтня 2015 р.

«Сільська бібліотека у форматі сучасності: пошук формули успіху»

Чудові слова свого часу сказав Микола Реріх, що бібліотека – це місце роботи, «храм думки» і науково-дослідний центр, лабораторія і музей, вища школа, місце високих радощів, світ розуму та очей.
Саме бібліотека забезпечує людину необхідною інформацією, вона є тією підвалиною, на якій зводиться простір культурного суспільства.
Робота бібліотек Широківського району досить багатогранна і має на меті, перш за все, – пошук формули, яка призведе до успіху. Саме цьому і була присвячена обласна виїзна проблемно-творча лабораторія «Сільська бібліотека у форматі сучасності: пошук формули успіху».
Ще у минулому році наші старші колеги з Дніпропетровської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Первоучителів слов’янських Кирила і Мефодія прийняли рішення провести такий захід з підвищення професійної компетенції бібліотечних працівників на базі нашої бібліотеки.
І ось сьогодні, 28 жовтня, такий день настав. До районної бібліотеки завітали директор обласної бібліотеки Надія Тітова, заступник директора з наукової роботи Тетяна Абраїмова, а також колеги з Дніпропетровського, П’ятихатського, Софіївського, Апостолівського, Криворізького районів. Прийшли підтримати бібліотеку і перший заступник голови Широківської РДА Ірина Положешна, заступник голови районної ради Вікторія Лаврова, начальник відділу культури, національностей та релігій Любов Лисогор. Урочиста частина заходу проходила просто на подвірї перед приміщенням книгозбірні. Для своїх почесних гостей бібліотекарі спільно з Будинком культури та школою мистецтв приготували «флеш-моб по-широківськи», а також провели невеличку екскурсію-квест «Бібліотечними лабіринтами».
Робоча частина творчої лабораторії розпочалася з виступу Надії Миколаївни. Ірина Володимирівна Положешна, звертаючись до присутніх, змалювала соціокультурний простір району, розкрила грані щоденного життя нашого району. Любов Михайлівна Лисогор ознайомила гостей з бібліотечною мережею району, а директор бібліотеки Лілія Володимирівна у своєму виступі розкрила основні складові роботи районної бібліотеки з місцевою громадою. З обміном досвідом перед присутніми виступили завідувач методико-бібліографічним відділом Тетяна Ільчишина, завідувачі Чапаєвською сільською бібліотекою Тетяна Ярмоліч, Шестірнянською сільською бібліотекою Галина Черненко, Карпівською сільською бібліотекою Світлана Корюкова, Тихоставською сільською бібліотекою Раїса Левдік та Новолатівською сільською бібліотекою Валентина Макодзеб. Звучали на заході також і виступи наших колег з Апостолівського, П’ятихатського та Софіївського районів.
А ще всі присутні мали змогу помандрувати нашим селищем в «бібліотечному кінозалі», переглянувши відео про Широке (робота В.Сидоренка).
Родзинкою заходу стала цікава та змістовна екскурсія до краєзнавчого музею, яку майстерно провела його директор Ангеліна Мілевська.
Такі заходи з підвищення професійної компетенції працівників бібліотечних установ є дуже цінними та актуальними в наш час. Завдяки навчанню, спілкуванню, обміну досвідом бібліотекарі не тільки зростають професійно, але й починають працювати у зовсім новому руслі по підвищенню іміджу бібліотеки, завоюванню поваги серед громади і влади, залученню населення до відвідування бібліотечного закладу.













Немає коментарів:

Дописати коментар