вівторок, 6 травня 2014 р.

Літературне панно «Весняні громи Перемоги»

6 травня 2014 року.
            До дня Перемоги Широківською районною бібліотекою з учнями МЦППК проведено літературне панно «Весняні громи Перемоги».     
            69 років тому, квітучої весни 1945 року, наш народ переміг у одній із  найжорстокіших війн XX століття – Великій Вітчизняній війні.       
           Роки... Скільки б їх не  минуло, не зітруться у народній пам’яті світлі імена воїнів – визволителів, які золотими літерами вписані  в книзі „Пам’яті”.     Пам'ять... Вона втілюється не тільки в бронзі, мармурі, граніті, вона живе у душах людей, в спогадах про ті, уже далекі, але до болю тривожні роки війни, в творах письменників та поетів.
            Багато як українських, так і світових митців слова присвятили свої твори темі війни. Це А. Малишко, О. Довженко, В. Сюсюра, П. Тичина, О. Гончар, Л. Костенко , Р. Рождественський, К. Сімонов, Е. Асадов... Твори цих та інших авторів читала молодь під час заходу, який закінчився знайомством з матеріалами тематичної виставки «Між життям і безсмертям» і переглядом літератури «Із книжок про війну, про бої ми читаємо», що були оформлені в читальній залі.

            Події війни не перестають вражати силою народного духу, величчю подвигу мільйонів, що піднялися на захист своїх осель і родин. Про це створено тисячі книг, картин та кінофільмів, один з яких – «День Победы» – і демонструвався цього дня в бібліотеці.




Немає коментарів:

Дописати коментар